Domeniile și factorii care trebuie evaluați includ următoarele:

How to Edit JPG Images (on Mobile or Computer)

Proiectul de ultimul an este o piesă majoră individuală de muncă ghidată. Șeful programului de studii vă va numi un supervizor (un lector într-o materie profesională) înainte de începerea proiectului. Dacă proiectul este o misiune de la o companie, compania vă va numi un instructor responsabil să vă instruiască în partea practică a proiectului. La sfârșitul proiectului, instructorul va oferi o declarație a proiectului dumneavoastră de ultimul an pentru evaluare. În plus, un consilier lingvistic (un lector în limba engleză) vă va sfătui cu privire la raportare, utilizarea limbii engleze, aspectul și detaliile documentației.

Întâlnirile regulate cu supervizorul în special în ce este o lucrare de disertatie timpul procesului de scriere, și nu numai la sfârșitul procesului, vă vor ajuta să rămâneți pe drumul cel bun în timp ce scrieți raportul și să vă finalizați proiectul și, astfel, să absolviți în termen.

Toți studenții din programele de licență în limba engleză trebuie să își scrie tezele în limba engleză. De asemenea, rețineți că supervizorul și consilierul lingvistic vă pot oferi doar câteva sfaturi și îndrumări, dar, în cele din urmă, singur veți fi responsabil atât pentru conținutul tezei, cât și pentru utilizarea limbii.

Din punctul de vedere al studentului, proiectul poate fi văzut ca fiind format din nouă faze diferite, rezumate în tabelul 2. Pot exista unele variații în procesul în funcție de programul de studii, dar acesta este fluxul general al procesului.

În plus, fiți pregătit să faceți o prezentare orală a proiectului dvs. de ultimul an în cadrul unui seminar. Atât studenții, cât și profesorii vor participa la seminar, iar după prezentarea dvs. ar trebui să le oferiți posibilitatea de a pune întrebări. Durata prezentării ar trebui să fie de aproximativ 15 minute, fără a include întrebările și răspunsurile. Prezentarea ar trebui să acopere scopul, implementarea și rezultatele proiectului dvs. de ultimul an. Pregătiți câteva diapozitive pentru a vă ilustra prezentarea.

Conducătorul va evalua proiectul de anul final în general și teza de licență din punct de vedere al conținutului, structurii și documentației în general, iar consilierul lingvistic din punctul de vedere al stilului și al limbii, al aspectului și al detaliilor documentației. Instructorul va evalua proiectul de ultimul an din punctul de vedere al lucrărilor practice ale proiectului.

1 Selectarea și relevanța temei, planificarea proiectului, stabilirea obiectivelor

2 Implementarea proiectului: dovezi ale cercetării de fond relevante, execuția proiectului, metodele utilizate, creativitate în rezolvarea problemelor

3 Evaluarea și discutarea rezultatelor: fiabilitate, validitate, analiza erorilor, interpretare, dovezi ale gândirii originale

4 Concluzii extrase din rezultate și din proiectul general

5 Realizarea obiectivelor proiectului; semnificația și implicațiile rezultatelor și ale proiectului în ansamblu

6 Procesul de realizare a proiectului: înțelegerea generală a proiectului, inițiativa, independența, organizarea muncii, luarea în considerare a instrucțiunilor și a programelor, luarea în considerare a feedback-ului, abilități de lucru în echipă și proiect

7 Prezentare scrisă: conținutul tezei, organizarea conținutului, utilizarea ilustrațiilor, utilizarea și documentarea materialului sursă, expertiză

8 Prezentare scrisă: abilități de raportare; stilul, limbajul și formatul tezei 9 Prezentarea orală: conținut, structură, livrare, ilustrații, expertiză 10 Test de maturitate: conținut și utilizare a limbii.

Proiectul de ultimul an este programat în programul de studii al anului 4, dar puteți începe să planificați și chiar să realizați proiectul în stagiul industrial din al 3-lea an universitar sau într-un loc de muncă de vară. În al 3-lea an universitar, șeful programului dumneavoastră de licență organizează de obicei un seminar preliminar, iar participarea dumneavoastră la acest seminar este o condiție prealabilă pentru ca proiectul dumneavoastră să fie supravegheat în programul dumneavoastră de licență. După cum se arată în tabelul 2, un program recomandat pentru proiect va fi dat în cadrul seminarului preliminar. Când vă planificați propriul program, rețineți că trebuie să acordați supervizorului și consilierului lingvistic suficient timp pentru a vedea proiectul și a citi teza finală. Dacă depuneți teza conducătorilor dumneavoastră într-un program prea strâns, este posibil să vă întârzie absolvirea până în ziua următoare de absolvire.